معرفی پچ پنل شبکه:
وظیفه اصلی پچ پنل این است که بین نقاط انتهایی کابلهای شبکه (سمت کاربر) و تجهیزات شبکه ای مثل سوئیچ ها قرار گرفته و به جای اینکه کابل های شبکه مستقیما به این تجهیزات وصل بشوند (به وسیله سر سوکت)، از طریق پچ پنل و به کمک پچ کورد به سوئیچ ها و مودم ها متصل می شوند. وجود پچ پنل در شبکه های نوین کاملاً الزامی می باشد و بکارگیری پچ پنل در شبکه هایی که در طی زمان گسترش و تغییرات مکرر دارند بسیار مفید می باشد.
پچ پنل قطعه ای مستطیل شکل به عرض یک یا دو یونیت می باشد،که روی آن به تعداد مشخصی پورت شبکه وجود دارد مثلاً 24 پورت ، 48 پورت و در بعضی مواقع 72 پورت وجود دارد. در هنگام کابل کشی در هر قسمت از ساختمان چندین پریز شبکه قرار می گیرد که ممکن است، فعلاً بلا استفاده باشند و کاربری از طریق آنها به شبکه متصل نباشد. این نود ها در انتهای مسیر که همان پچ پنل می باشد، معمولاً به سوئیچ متصل نمی باشند.
اما باید این امکان باشد تا در هنگام افزایش کاربر این پریز ها را وارد مدار شبکه کرد لذا متخصصان کابل کشی برای حل این مشکل از پچ پنل استفاده می کنند. یعنی تمام کابل هایی که به پریزها متصل می باشند را در یک نقطه که مرکز قرار گیری رک می باشد، جمع آوری می نمایند و آنها را وارد پچ پنل کرده و شماره گذاری (labeling) می کنند تا در صورت لزوم هر پریزی که به صلاحدید مدیر شبکه در مدار شبکه قرار گیرد، با یک عدد پچ کورد Patch Cord به سوئیچ متصل کنند و امکان استفاده برای کاربر فراهم شود. لازم بذکر است، در اکثر مواقع پچ پنل ها در رک قرار می گیرند و به وسیله پچ کورد (تکه کابل) به سوئیچ متصل می شوند.
پچ پنلهای لگراند فرانسه در حال حاضر در چهار ساختار (Category) مختلف ارائه میگردد. کلیه مکانیزمها و کابلها نیز به همین گونه عرضه میشوند. این Categoryها به عبارت زیر میباشد:
● Cat5e
● Cat6
● 10Giga
● Cat7
از ویژگیهای این مکانیزمها میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
● قابلیت Tool Free (عدم نیاز به ابزار پرچکاری)
● تبعیت و سازگاری در دو کلاس A و B
● تطابق کامل با استاندارهای EN50 173-1 و ISO 11801
و EIA 568A-B
● عرضه به صورت FTP، UTP و STP
● قابلیت ماژولاریتی (Modularity Capability)
● قابلیت اتصال ارت به مکانیزمهای از نوع FTP و SFTP
● قابلیت افزایش از 1U تا 3U و تا 72 کانکتور RJ45
● ویژگی منحصر بفرد پچ پنلهای لگراند فرانسه
پچ پنلهای لگراند انحصاراً دارای قابلیت قرار دادن انواع کانکتورها میباشد. بدین معنی که در پچ پنلهای لکراند میتوان از چندین Category و مدیاهای مختلف TV و Switch و Telephone Unitو Fiber Unit به صورت همزمان استفاده کرد.
لازم بذکر است پچ پنل لگراند، تنها محصول موجود در بازار است که دارای قابلیت فوق میباشد و در صورت استفاده از پچ پنلهای رایج در بازار، باید به ازای هر مدیا پچپنل خاص آن مدیا یا Category خریداری گردد. که از نظر هزینه و جانمایی در رک، مشکلات فراوانی را ایجاد خواهد کرد. نمونهای از کاربرد چندین کاست مختلف در شکل زیر نشان داده شده است.
با توجه به تجربه متخصصین شرکت آلما شبکه در خصوص راهاندازی شبکه زیرساخت پروژههای ملی و بهرهمندی از امکانات این نوع پچپنل، پیشنهاد میگردد، طراحی ساختار شبکه با توجه و تکیه به این امر صورت پذیرد، که همانا صرفه جویی و ارزش افزوده فراوانی را به همراه خواهد داشت.
معرفی پچ پنل های جدید LCS2 لگراند:
در سال 2016 شرکت لگراند فرانسه اقدام به عرضه پچ پنل سری جدید لگراند تحت عنوان LCS2 نمود. این عبارت مخفف Legrand Cabling System می باشد که، به معنای سیستم کابلینگ لگراند می باشد. بارزترین ویژگی این سری از محصولات لگراند نحوه ترمینیشن (سرهمبندی) کیستون های پچ پنل LCS2 لگراند می باشد. کیستون های پچ پنل جدید لگراند کاملاً مشابه کیستون های جدید LCS2 لگراند می باشد.