بلاگ

انواع پچ پنل شبکه RJ45 ، چگونه مناسب‌ترین را انتخاب کنیم؟

پچ پنل شبکه

انواع پچ پنل شبکه RJ45، چگونه مناسب‌ترین را انتخاب کنیم؟

 

پچ پنل شبکه RJ45 یک روش ایده‌آل برای ایجاد یک سیستم کابل‌کشی منظم، قابل اعتماد و انعطاف‌پذیر است، چه برای شبکه‌های خانگی و چه برای مراکز داده ها و سازمانها. امروزه انواع مختلفی از پچ پنل‌های مسی در بازار موجود است، از جمله پچ پنل‌های UTP و SFTP، پچ پنل‌های تخت و زاویه‌دار و غیره. همچنین پیکربندی‌های مختلفی از نظر تعداد پورت‌ها وجود دارد، مانند پچ پنل‌های ۱۲ پورت، ۲۴ پورت و ۴۸ پورت. اما چگونه مناسب‌ترین پچ پنل را در میان انواع پچ پنل شبکه برای کاربرد خود انتخاب کنیم؟

 

پچ پنل RJ45 چیست؟

پچ پنل مسی RJ45، برخلاف پچ پنل فیبر نوری، برای کابل‌های مسی شیلدار و بدون شیلد مانند Cat5e، Cat6، Cat6a و Cat7 طراحی شده است. این پچ پنل معمولاً در شبکه‌های محلی (LAN) به عنوان یک سخت‌افزار نصب‌شده استفاده می‌شود که شامل پورت‌هایی برای اتصال و مدیریت کابل‌های اترنت ورودی و خروجی است.

 

پچ پنل شبکه معمولاً با پورت‌های ماژولار ۸ پین در یک طرف و بلوک‌های اتصال‌دهنده ۱۱۰ در طرف دیگر ساخته می‌شود. کابل‌های شبکه وارد شده به پچ پنل به بلوک‌های اتصال‌دهنده متصل می‌شوند. در طرف مقابل، کانکتور ماژولار ۸ پین به پورت مربوطه متصل می‌شود. با استفاده از پچ پنل شبکه، هر جفت کابل یک پورت مستقل دارد. بنابراین، پچ پنل‌های مسی اتصال ساده و کارآمدی را در کاربردهای اترنت ارائه می‌دهند.

انواع پچ پنل شبکه

انواع پچ پنل RJ45

پچ پنل RJ45 را می‌توان بر اساس عوامل مختلف به انواع مختلفی تقسیم کرد.

 

بر اساس دسته‌بندی کابل‌های شبکه

متداول‌ترین پچ پنل‌های مسی بر اساس دسته‌بندی کابل‌های اترنت عبارتند از پچ پنل Cat5e،  Cat6 و  Cat6a.

پچ پنل Cat5e

پچ‌پنل Cat5e مطابق با مشخصات صنعتی TIA/EIA 568 است و برای انتقال داده‌ها در شبکه‌های محلی (LAN) استفاده می‌شود. این نوع پچ پنل معمولاً در گروه‌های ۶ پورت و ۸ پورت و در اندازه‌های ۸، ۱۲، ۲۴ و ۴۸ پورت موجود است. با برچسب‌های شماره‌گذاری شده روی پورت‌ها، سازماندهی کابل‌ها آسان می‌شود. پچ پنل ۲۴ پورت Cat5e یکی از محبوب‌ترین نوع در بازار است که دارای پچ پنل‌های پانچ داون و فید-ترو برای انتخاب مشتریان است.

 

پچ پنل Cat6

پچ‌پنل Cat6 به طور خاص برای استفاده در کاربردهای گیگابیت اترنت طراحی شده است. این پچ پنل همچنین مطابق یا فراتر از مشخصات صنعتی TIA/EIA 568 است و با انواع کابل‌ها و لوازم جانبی Cat6 سازگار است. علاوه بر این، پچ پنل Cat6 دارای تراکم بالا بوده و عملکرد مورد نیاز برای شبکه‌ها و کاربردهای ارتباطی داده‌های فعلی و نسل بعدی را ارائه می‌دهد. این پچ پنل‌ها در نسخه‌های ۱۲ پورت، ۲۴ پورت و ۴۸ پورت موجود هستند و دارای برچسب‌های پیشرفته در جلو و عقب برای شناسایی آسان مدارها هستند.

 

پچ پنل Cat6a

پچ‌پنل Cat6a از تمامی نیازهای عملکردی IEEE 802.3an (10GBase-T) و مشخصات کابل‌کشی Cat6a (Augmented Category 6) بدون نیاز به استفاده از جک‌های جداگانه برای اتصال پنل پشتیبانی می‌کند. این پچ پنل RJ45 می‌تواند برای اتصال شبکه‌های ۱۰ گیگابیت اترنت در آینده استفاده شود. این پچ پنل اترنت به راحتی در رک‌های  ۱۹ اینچی جهانی یا براکت‌های نصب دیواری با ارتفاع استاندارد ۱U نصب می‌شود.

بر اساس ساختار کابل‌های شبکه: پچ پنل‌های محافظ‌دار در مقابل بدون محافظ

پچ پنل‌های RJ45 محافظ‌دار و بدون محافظ برای تطابق با کاربردهای کابل‌های مسی محافظ‌دار و بدون محافظ طراحی شده‌اند. پچ پنل‌های محافظ‌دار برای محیط‌هایی با تداخل الکترومغناطیسی بالا (EMI) طراحی شده‌اند. این پچ پنل‌ها می‌توانند شبکه‌های پرسرعت شما را در برابر نویز و EMI محافظت کنند، به ویژه زمانی که کابل‌های مسی در نزدیکی کابل‌های برق قرار دارند.

 

پچ پنل‌های محافظ‌دار معمولاً گران‌تر از پچ پنل‌های مسی بدون محافظ هستند. برخی ممکن است بپرسند که آیا می‌توان از پچ پنل بدون محافظ برای کابل‌های محافظ‌دار استفاده کرد. پاسخ این است که این موضوع به محیطی که کابل‌ها در آن قرار می‌گیرند بستگی دارد. اگر محیطی که کابل‌ها در آن قرار دارند دارای سیم‌های برق پرتوان نباشد، می‌توان از پچ پنل بدون محافظ استفاده کرد. اما اگر در محیطی پرنویز مانند استفاده از جوش‌کاری قوس الکتریکی یا نزدیک به فرستنده‌های رادیویی پرتوان هستید، بهتر است از پچ پنل محافظ‌دار استفاده کنید.

پچ پنل شیلدار و پچ پنل بدون شیلد

بر اساس تعداد پورت: پچ پنل ۲۴ پورت RJ45 در مقابل پچ پنل ۴۸ پورت

پورت‌ها یکی از مهم‌ترین اجزای پچ پنل هستند که برای ورود و خروج داده‌ها از پنل استفاده می‌شوند. پچ پنل‌های RJ45 معمولاً از چهار یا هشت ماژول هشت پورت تشکیل شده‌اند که در مجموع ۲۴ یا ۴۸ پورت دارند. پچ پنل ۲۴ پورت ۱RU، پچ پنل ۳۲ و ۴۸ پورت ۲RU و پچ پنل ۹۶ پورت ۴RU است.

ابعاد پچ پنل شبکه
بر اساس روش اتصال: پچ پنل پانچ داون در مقابل پچ پنل بدون نیاز به پانچ ToolFree

پچ پنل پانچ داون نوعی پچ پنل شبکه است که باید کابل اترنت را در پشت پنل پانچ کرد. در صفحه جلویی، پورت‌های RJ45 می‌توانند مستقیماً به کابل مسی شبکه متصل شوند. با این حال، پچ پنل ToolFree امکان اتصال بدون نیاز به پانچ کردن سیم‌ها به پورت‌ها را فراهم می‌کند. هر پچ پنل ToolFree دارای پورت‌های RJ45 داخلی در هر دو طرف جلو و عقب است. امروزه پچ پنل ToolFree به دلیل سهولت و سرعت در اتصال کابل‌های اترنت، بیشتر از پچ پنل پانچ داون مورد پذیرش قرار گرفته است.

 

پچ پنل بدون نیاز به پانچ

انتخاب مناسب‌ترین پچ پنل RJ45 برای شبکه شما به عوامل مختلفی مانند نوع کابل‌های اترنت، محیط نصب، تعداد پورت‌ها و روش اتصال بستگی دارد. با در نظر گرفتن این عوامل، می‌توانید پچ پنلی انتخاب کنید که بهترین عملکرد و قابلیت اطمینان را برای شبکه شما فراهم کند. در این نوشته به بررسی انواع پچ پنل شبکه پرداختیم. لطفا جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شرکت آلما شبکه در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 5 =