بلاگ

روش های نصب بهینه کابل شبکه و تجهیزات شبکه

 

نصب صحیح برای اطمینان از عملکرد بهینه و طول عمر سیستم کابل کشی شبکه شما بسیار مهم است. بیش از هر عامل دیگری، نصب‌ها به دلیل شیوه‌های ضعیف ، خراب شده‌اند. یک سیستم کابلی ساختار یافته Cat6 که به خوبی ساخته شده باشد، عملکرد بسیار بهتری از سیستم کابلی ساختار یافته Cat6A دارد که ضعیف ساخته شده است!

در اینجا برخی از بهترین روش ها وجود دارد که باید به خاطر داشته باشید:

از خمیدگی ها و پیچ خوردگی های تیز اجتناب کنید: خم شدن یا پیچ خوردگی های تیز در کابل شبکه می تواند باعث آسیب و از دست دادن سیگنال شود و انتقال داده ها را به خطر بیندازد. همیشه دستورالعمل های شعاع خمشی توصیه شده را برای نوع کابل خود دنبال کنید. برای دستورالعمل‌هایی که علاوه بر راهنمایی عمومی، دستورالعمل‌های شعاع خمشی خاص را نیز مورد توجه قرار می‌دهند، لطفاً قسمت Obey the Bend: Bending Radius of Cable را ببینید.

هنگام پایان دادن به کابل های شبکه، پیروی از طرح های کابل کشی استاندارد شده برای اطمینان از سازگاری و انتقال صحیح داده ها ضروری است. دو استاندارد رایج سیم‌کشی T568A و T568B هستند که ترتیب و رنگ‌بندی خاص سیم‌ها را در داخل کابل مشخص می‌کنند. در حالی که هر دو استاندارد به طور گسترده پذیرفته شده و با اکثر تجهیزات شبکه سازگار هستند، حفظ ثبات در طول نصب بسیار مهم است. اختلاط استانداردهای سیم کشی در یک شبکه می تواند منجر به مشکلات اتصال و کاهش عملکرد شود. هنگام نصب کابل کشی شبکه، استاندارد T568A یا T568B را انتخاب کنید و به طور مداوم در تمام پایانه های کابل، پچ پنل ها و پریزهای دیواری به آن پایبند باشید. مستندسازی و برچسب زدن (لیبل) استاندارد سیم‌کشی انتخابی شما نیز می‌تواند تعمیر و نگهداری و عیب‌یابی آینده را تسهیل کند. برای اطلاعات بیشتر در مورد T568A در مقابل T568B، لطفاً به قسمت استاندارد وبسایت آلما شبکه مراجعه فرماییدو

از راه‌حل‌های مدیریت کابل شبکه استفاده کنید: راه‌حل‌های مدیریت کابل، مانند سینی‌های کابل، مسیرهای ترانکینگ (بخصوص ترانکینگ های لگراند) یا اتصال کابل‌ها را برای سازماندهی و محافظت از کابل‌های خود در برابر آسیب فیزیکی یا خم شدن بیش از حد اجرا کنید. از استفاده از نخ نایلونی برای بسته بندی کابل ها خودداری کنید. بست های کمربندی استاندارد برای این کار حتی در فضای باز ترجیح داده می شود.

از لیبل حلقه ای در ابتدا و انتهای کابل استفاده نمایید.

بعد از نصب تجهیزات شبکه آن را آزمایش و تأیید نمایید: پس از نصب زیرساخت کابل کشی شبکه، انجام آزمایش و صدور گواهی نصب برای اطمینان از عملکرد بهینه و شناسایی هرگونه مشکل بالقوه ضروری است. تسترهای کابل و ابزارهای صدور گواهینامه دستگاه های تخصصی هستند که یکپارچگی سیستم کابل کشی شما را تأیید می‌کنند، کابل کشی مناسب، تداوم و رعایت استانداردهای عملکرد را بررسی می کنند. تسترهای کابل حرفه‌ای، مانند آزمایش‌کننده‌های برندهای معتبر مانند Fluke، می‌توانند گزارش‌های آزمایشی دقیقی را برای هر کابل ارائه دهند، که بر اساس استانداردهای صنعتی، نتایج قبولی یا عدم موفقیت را نشان می‌دهد. این یک موضوع پیچیده است و امروزه همه به یک دستگاه گواهی Fluke دسترسی دارند و می توانند هزینه کنند. راه های قابل اجرا برای حل این موضوع وجود دارد!

کابل خود را لیبل بزنید و کاملاً مستند کنید: سیستم کابل کشی خود را به درستی برچسب گذاری و مستند کنید تا تعمیر و نگهداری، عیب یابی و ارتقاء در آینده تسهیل شود. هیچ‌کس نمی‌خواهد حدس بزند که کدام اجزا چیست!

با پیروی از این بهترین شیوه ها، می توانید عملکرد و طول عمر زیرساخت کابل کشی شبکه خود را به حداکثر برسانید و از انتقال داده های قابل اعتماد و کارآمد در سراسر شبکه خود اطمینان حاصل کنید.

ایجاد یک مرکز شبکه متمرکز: مفهوم Node Zero

در یک زیرساخت کابل کشی شبکه که به خوبی طراحی شده است، ایجاد یک مکان متمرکز به نام “Node Zero” ضروری است. این مکان به عنوان نقطه همگرایی برای همه کابل های شبکه که در سراسر خانه یا محل کار شما اجرا می شود عمل می کند. در فضای تجاری، به این اتاق TR یا اتاق مخابرات گفته می شود. کسب‌وکارها ممکن است تعداد زیادی TR داشته باشند که یک یا چند طبقه در ساختمان‌های چند طبقه بسیار رایج است. این نقطه تجمع متمرکز معمولاً با رک های شبکه و پچ پنل ها دیده می شود. این بسته به دامنه نصب شما می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. در یک نمونه مسکونی، این می تواند در زیر پله های زیرزمین و در یک محفظه ضد گرد و غبار باشد. تنظیمات پیشرفته اترنت اترنت LAN مسکونی و مشاغل کوچک را ببینید که چگونه به نظر می رسد.

با متمرکز کردن کابل کشی شبکه خود، می توانید مدیریت کابل را ساده کنید، توسعه یا اصلاحات آینده را تسهیل کنید و از زیرساخت شبکه سازمان یافته و کارآمدتر اطمینان حاصل کنید.

 

در حالت ایده‌آل، “Node Zero” شما باید یک منطقه با تهویه مناسب باشد، به راحتی برای کابل کشی قابل دسترسی باشد، و عاری از گرما، رطوبت یا سایر خطرات محیطی بیش از حد باشد. مکان‌های رایج شامل اتاق‌های ابزار، رک های اختصاصی شبکه می باشد.

 

برای انتخاب درست مکان رک باید به موارد زیر دقت کنید:

 

نوع اتاق : نیازهای خاص هر اتاق را بر اساس کاربری مورد نظر ارزیابی کنید. به عنوان مثال، یک دفتر خانگی یا اتاق رسانه ممکن است به اتصالات شبکه بیشتری نسبت به یک اتاق ساده نیاز داشته باشد.

 

نیازهای فعلی و آتی: نه تنها نیازهای دستگاه شبکه فعلی خود را در نظر بگیرید، بلکه به گسترش یا اضافه شدن احتمالی آینده نیز توجه کنید. به طور کلی توصیه می شود کابل های بیشتری از آنچه در حال حاضر نیاز دارید نصب کنید تا رشد آینده را تامین کنید.

سهولت نصب: اگر اجرای کابل های اضافی در یک اتاق خاص نسبتاً ساده است، ممکن است عاقلانه باشد که کابل های اضافی را در طول نصب اولیه نصب کنید تا از اختلالات و کارهای اضافی در آینده جلوگیری شود.

یک رویکرد رایج نصب دو پریز شبکه در سمت کاربر است، زیرا دستگاه های شبکه اغلب به برق و اتصال شبکه نیاز دارند. نصب در فاصله مناسب از کابل برق کاملاً تضمین می کند که فاصله خود را از منابع EMI القا شده با برق AC حفظ کنید، که مهم است. برای مناطق پر تقاضا مانند دفاتر خانگی یا اتاق‌های رسانه، ممکن است بخواهید برای انعطاف‌پذیری آینده، پریزهای اضافی یا کابل‌های اضافی نصب نمایید.

 

پچ پنل ها انواع مختلفی دارند. پچ پنل ها جزء اصلی سیستم های کابل کشی ساخت یافته هستند. در تاسیسات شبکه بزرگتر یا پیچیده تر، یک پچ پنل برای زیرساخت کابل کشی شما مورد نیاز است. پچ پنل‌ها نقاط پایانی متمرکزی هستند که کابل های دائمی “کابل کشی” از مکان های مختلف در آنها همگرا می شوند و امکان مدیریت و اتصالات بین کابل ها را آسان تر می کنند.

 

با قطع کابل های کابل کشی ساختمان در پچ پنل، می توانید از کابل های پچ کورد کوتاه تر و انعطاف پذیرتر برای اتصال دستگاه ها یا سوئیچ ها به پورت های مورد نظر استفاده کنید. به طور مشابه، پریزهای شبکه از راه دور به کیستون های پچ پنل ختم می‌شوند و با پچ‌کوردها نیز متصل می‌شوند. این رویکرد ماژولار سازماندهی کابل ها را ساده می کند، جابجایی ها، اضافات یا تغییرات را تسهیل می کند و محیط کابل کشی تمیزتر و ساختارمندتری را فراهم می کند.

 

مزایای اصلی پچ پنل ها:

– به شما اجازه می دهد کابل های خود را در یک مکان سازماندهی کنید

– برچسب گذاری و مستندسازی کابل کشی را آسان تر می کند

– امکان اتصال و اتصال آسان کابل های محافظ به زمین را فراهم می کند

IDC (Insulation Displacement Contact)  از پچ پنل با کیستون استفاده می کند که قابلیت اطمینان شبکه را تا حد زیادی افزایش می دهد و مشکلات را کاهش می دهد.

یک پچ پنل می تواند سرمایه گذاری ارزشمندی برای کسانی باشد که به دنبال راه حل کابل کشی سازمان یافته تر و مقیاس پذیرتر هستند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + 5 =