سیستم انبساط مستقیم:
 در این روش با استفاده از گاز مبرد به عنوان واسطه انتقال حرارت، حرارت محیط داخلی جذب و به محیط خارجی انتقال می‌یابد. ئاحد داخلی این سیستم از یک مکانیزم کاهش فشار و یک مبدل حرارتی به نام Avaporator تشکیل شده، همچنین واحد خارجی از کمپرسور و یک مبدل حرارتی به نام کندانوسر تشکیل شده است. در این سیستم چرخش گاز مبرد به صورت یک چرخه مداوم تکرار شده و با توجه به اینکه از انبساط ماده مبرد مستقیماً استفاده می‌شود و چرخش این ماده در تمامی مسیر بین واحد خارجی و داخلی لازم است، در این روش محدودیت طول مسیر وجود دارد.

 

 همچنین این استاندارد با ایجاد محدودیت بر تجهیزات، در زمینه آلودگی صوتی، با فراهم نمودن محیطی سالم در فضای داخلی ساختمان، عدم وجود آلودگی صوتی را تضمین می‌کند.
 Standards IEC 60831-1 and 60831-2
 این استاندارد بر اساس ویژگی‌ها و مشخصات الکتریکی و ظرفیت و قدرت خازن‌ها تعریف شده است.
 Standards IEC CEI 61439-1 and IEC CEI 61439-2
 این استاندارد برای تابلوهایی با ولتاژ پایین و تجهیزات مربوط به کنترل و فرمان تعریف شده است.

 استاندارد EN50541-1
 این استاندارد اروپایی در ابتدای سال 2011 صادر و از ژانویه همان سال اجرایی شد و از ژانویه 2014 نیز به طور اجباری جایگزین استانداردهای ملی شده است که قابل اعمال بر روی ترانسفورماتورهای توزیعی (از نوع خشک) از 100 تا 3150 KVA و بالای 36KV می‌باشد

 استانداردها:
 مدارک و گواهی نامه‌های معتبر گوناگونی، کیفیت عملکرد سیستم‌های تهیه و توزیع انرژی و در نهایت صرفه جویی در مصرف انرژی توسط آن‌ها را تضمین می‌نماید.
 استانداردهای UPS:
 Standard EN 62040
European Code of Conduct on the Efficiency and Quality of UPS
 برای ترانسفورماتورها:
 Standard IEC 60076
 Standards EN30076-1
EN 60076-11 Version 2004

سیستم‌های برق اضطراری UPS:
 این سیستم‌ها میزان تقاضای انرژی را در حد امکان نزدیک به میزان واقعی تجهیزات به انرژی، ثابت نگه داشته و تنظیم می‌کنند.
ترانسفورماتورهای سبز T.HE hV/LV:
 (مبدل‌های سبز - با کارایی بالا)
 این مبدل‌ها و ترانسفورماتورهای کارآمد، میزان بهره وری انرژی را به نحو مفید و موثر تضمین می‌نمایند.
 - بانک‌های خازنی Capacitor Banks:  هدف اصلی و عمده نصب بانک خازنی، جبران انرژی راکتیو مصرفی بار الکتریکی و کاهش توان و انرژی فعال مصرفی در تاسیسات می‌باشد

 کارایی و بازده:
 کاهش تلفات انرژی
 هدف لگراند از ارائه راهکار در این زمینه کاهش تلفات انرژی و دستیابی به افزایش بهره‌وری و بازده زیرساخت‌های الکتریکی می‌باشد.
 تلفات انرژی مربوط به مبدل‌ها و UPSها حدود 10 درصد از کل انرژی مصرفی یک دیتا سنتر را شامل می‌شود در حالی که هزینه‌های سرمایشی مرکز داده 32 درصد میزان کل مصرف را در بر می‌گیرد. بدین ترتیب با توجه به تمام تلاش‌های صورت گرفته به ویژه در بکار بستن طرح‌های استفاده از سیستم‌های Free Cooling، این نوع از مصرف انرژی هنوز هم بخش عمده‌ای از صورت حساب‌ها و هزینه‌های مصرف برق مراکز داده را در بر می‌گیرد. به منظور افزایش بهره‌وری زیرساخت‌های الکترونیکی، لزوم بازنگری در ارائه راهکارهایی که به طور ویژه از طریق منبع تغذیه و سیستم‌های مربوط به توزیع قادر به کاهش میزان هزینه‌های مصرفی باشد، احساس می‌شود.
 - محصولات ذیل با عملکرد بالای خود منجر به افزایش کیفیت مصرف انرژی و به حداقل رساندن تلفات آن شده که نتیجه آن کاهش چشمگیر اثرات زیست محیطی می‌باشد.

هم زیستی دو سیستم مبتنی بر آب H2O و Dx:
 سیستم H2O:
 همانطور که از آن پیداست، این سیستم از سرمایش آب برای تبادل انرژی حرارتی مابین دیتا سنتر و سیستم اصلی در فضای باز خارج از ساختمان بهره می‌برد. در این روش برای جلوگیری از انجماد آب از ترکیب آب و اتیلن گلیکول به عنوان مایع خنک کننده استفاده می‌شود. همچنی با حذف مبدل حرارتی اضافی موجود در این سیستم، می‌توان آن را به صورت یک سیستم تک مرحله‌ای طراحی نمود و از این طریق قابلیت استفاده از Free Cooling را به حداکثر رساند.

راهروی سرد:
 30 درصد صرفه جویی در مصرف انرژی
 رده بندی و کلاس A1 تا A4 دیتا سنتر، تایید شده توسط استاندارد ASHRAE به معیارهای مربوط به تجهیزات به کار گرفته شده در مراکز داده و ویژگی‌های خاص زیست محیطی آن‌ها اختصاص داده شده است.

  1- کارایی: راهکار لگراند - بهینه سازی جریان هوای سرد:
 راهکار سرمایشی مبتنی بر ردیف Row-Based:
 این راهکار با جایگذاری سیستم‌های مبرد در داخل و یا مابین رک‌های شبکه و درون راهرو، پیچیدگی‌های مربوط به نصب و راه اندازی تجهیزات را کاهش داده و تا سرحد امکان به خنک سازی سرورها کمک می‌کند. این راهکار به طور ویژه مناسب فضاهایی با تراکم بالاست که در آن‌ها از کف کاذب استفاده نشده باشد. این روش با بهینه سازی و کوتاه نمودن مسیر جریان هوا، کاهش تلفات هوای خنک تولید شده را به همراه دارد.

 بانک خازنی:
 این بانک‌های خازنی کاملاً به صورت خشک طراحی شده‌اند و خازن‌ها را به یکدیگر متصل می‌نمایند، همچنین این بانک‌های خازنی در برابر فاشار ناگهانی برق، نظیر اضافه بار ولتاژ و آلودگی هارمونیک و غیره .... مقاوم بوده و سطح تحمل آن‌ها به طور قابل توجهی بالاتر از استانداردهای موجود می‌باشد (U Max = 1.18 un constantly)
 بدین ترتیب، وجود این قبیل خصوصیات موجب طولانی‌تر شدن چرخه عمر این محصول و مصرف بهینه آن می‌شود.
 

 استانداردها:
 قابلیت در دسترس بودن یا به عنوان دیگر (Availability) در مراکز داده دارای استانداردهایی از نوع استانداردهای مرجع می‌باشند که همگی آن‌ها به طور عمده بر محوریت چگونگی ساختار کابل کشی در این مجمئعه‌ها پدید آمده‌اند.
 اسن استانداردها شامل نصب و راه اندازی سیستم‌ها و اجرای پروژه در یک نگاه کلی و همچنین ویژگی‌های فنی هر کدام از مولفه‌ها به طور جزئی می‌باشد. هر چند استانداردها موضوعات مهم و موارد خاص مورد نیاز برای اجرا، عملکرد، ایمنی و قابلیت انطباق را در تاسیسات پوشش داده و مدنظر قرار می‌دهند.
 استانداردهای بین المللی:
 - ISO/IEC 11801 Standards
 استادارهای اروپایی:
 - EN 50173 Standards
 - EN 50174 Standards
 - EN 50-600 Standards
 استانداردهای آمریکایی:
 - EIA/TIA 568-C Standards
 - EIA/TIA 942 Standards

 - UPS
 از جمله محصولات ارائه شده جهت حفظ کیفیت خدمات رسانی و تداوم آن می‌توان به سیستم‌های برق اضطراری گلراند UPSها اشاره نمود. لگراند دارای طیف وسیعی از UPSهای ماژولار و قابل انطباق در سطوح کارایی بسیار متنوع بوده (از 10 تا 2800 KVA) که توانایی برآورده کردن تمام نیازها و تضمین تداوم کیفیت خدمات را دارا می‌باشند.
 - تابلوهاب توزیع برق Electrical Distribution Cabinets
 اطمینان ار در دسترس بودن یک مرکز داده به طور مداوم، مستلزم انتخاب و به کارگیری روش‌هایی است که منجر به مدیریت و اداره صحیح مرکز داده در طول زمان می‌شود. بنابراین منظور، گروه لگراند با طراحی و توسعه محصولاتی با کیفیت بالا و سیستم‌هایی با حاشیه ایمنی بسیار فراتر از حد استانداردهای موجود، عملکرد صحیح این محصولات را صرف نظر از محیطی که در آن‌‎ها نصب و استفاده می‌شوند، با اطمینان کامل ، تضمین نموده است.
 - ترانسفورماتورهای خشک Dry Type Transformers
 این ترانسفورماتورها یکی از قابل اطمینان ترین محصولات در زمینه تجهیزات و زیرساخت‌های الکتریکی می‌باشند، زیرا بر خلاف ترانسفورماتورهای روغنی که به طور منظم نیاز به بررسی در زمان معین دارند، این نوع ترانسفورماتورها پس از راه اندازی به تعمیر و مراقبت بسیار کمتری نیاز پیدا خواهد نمود.
 همچنین به این دلیل که در طراحی  آن‌ها، از هیچ گونه قطعه متحرک و یا مواد مایع با قابلیت عایق بودن استفاده نشده است، خطر هرگونه نشت و نیاز به تعمیر منتفی شده است.
 این محصول دارای گارانتی و ضمانت یک ساله بوده که قابلیت تمدید به مدت 5 سال همراه با نظارت و بازرسی را نیز دارا می‌باشد. 

 دسترسی پیوسته به شبکه‌ای با راندمان فوق العاده
 قابلیت دسترسی پیوسته به اطلاعات و همچنین سرورها، تنها زمانی تضمین می‌شود که سیستم‌های مبرد، منابع تغذیه و تولید کننده‌های برق مصرفی شبکه حتی در زمان خرابی . از کار افتادن قسمتی از تجهیزات زیرساخت، اتصال خود را از دست نداده و قادر به ادامه فعالیت و پیش بردن عملیات خود در شبکه باشند.
 - دسترسی پیوسته و مداوم به شبکه‌ای با راندمان بالای اجرایی مبتنی بر 3 فاکتور اصلی می‌باشد:
 1- تداوم خدمات Continuity of Service
 تداوم خدمات اصلی ترین گزینه در میان این سه عامل به شمار می‌آید، بدین منظور تهیه و ارائه یک منبع تغذیه دائمی و بی وقفه (بدون هیچگونه اختلال، زمان استراحت، افت ولتاژ و ولتاژ اضافی) و گزینش راه حل‌هایی که اجزای سیستم را به طور مداوم و پیوسته فعال نگه دارد کارساز خواهد بود.
 2- عملکرد تضمینی راه‌حل‌های پیشنهادی: Performance and Reliability of Solution
 این فاکتور شامل انتخاب محصولاتی است که هم در طراحی خود و هم در روش ترکیب و ادغام با سایر قطعات دارای عملکردی با قابلیت بالا بوده و از نظر قابلیت اتصال نیز تضمین کننده سطحی مطلوب می‌باشد.
 3- قابلیت درسترسی: Access to Network
 به منظور هر چه بهتر و سریعتر شدن تبادلات در شبکه می‌توان از اجرا و پیاده سازی راه حل‌های بهینه و مقرون به صرفه که منجر به کاهش زمان صرف شده برای انجام کار و به کارگیری سیستم‌های شناسایی با سرعت بالا جهت تشخیص و تعیین هویت استفاده نمود.
 

 راه حل لگراند: Legrand Response
 در نظر گرفتن دسترس پذیری در هر مرحله:
 - مرحله طراحی مرکز داده:
 کمپانی لگراند در طراحی زیرساخت‌های دیتا سنتر از جمله شناسایی موارد بحرانی مسبب افت عملکرد سیستم و ارائه راه حل‌های پیشنهادی در این زمینه به منظور جلوگیری از افزونگی بیش از حد و بهینه سازی هزینه‌ها، همزمان با عرضه مداروم و بی وقفه خدمات، شما را یاری می‌رساند.
 به عنوان مثال: هماهنگ سازی تابلوهای توزیع (LV)
 در این مرحله طراحی چگونگی توزیع انرژی و منابع تغذیه و تجهیز سیستم‌های نظارتی و .... بسیار ضروری و پراهمیت می‌باشد.
 به کارگیری سیستم‌های مبتکرانه و جدید به منظور دسترسی مداوم به یک شبکه دیجیتالی/الکتریکی با عملکرد بسیار بالا برای ارائه خدماتی پیوسته و بدون وقفه در این مرحله، یکی از اهداف مورد نظر است.
 بهترین سطح "Tier" برای یک مرکز داده
 به منظور دستیابی به بهترین نحوه دسترسی به منابع انرژی و دیتا باید سطح استفاده از مرکز داده را در نظر گرفت و مناسب‌ترین درجه "Tier" را برای آن تعیین نمود.
 حداقل سطح "Tier" توصیه شده با توجه به نوع مرکز داد.

 دسته بندی:
 مطابق با میزان سودمندی و قابلیت دسترسی منابع، به هر مرکز داده درجه یا نشانی به نام Tier تخصیص داده می‌شود. بر اساس این رده بندی، مراکز داده مطابق با درجه اطمینان و قابلیت ارائه خدمات بهتر به مشترکین خود در زمینه دسترسی به اطلاعات بر اساس استاندارد ANSI/TIA942 طبقه بندی می‌شوند.

کلاس Tier 1:
 - وجود تنها 1 مسیر برای منبع تغذیه و سیستم خنک کننده، بدون هیچ ونه اجزاء و قطعات اضافه.
 - مجموع میزان احتمالی خرابی سالانه Down Time: 28.8 ساعت در سال.

کلاس Tier 2:
 - وجود تنها 1 مسیر منبع تغذیه و سیستم خنک کننده، به همراه اجزاء و قطعات اضافه.
 - مجموع میزان احتمالی خرابی سالانه: 22 ساعت - 99.749درصد دسترسی نسبی

کلاس Tier 3:
 مرکز داده با قابلیت نگهداری همرزمان Con Currently Maintanance Data Center
 - دارای چندین منبع تغذیه و چندین مسیر برای سیستم خنک کننده که در هر زمان حداقل یکی از آن‌ها فعال (Active) می‌باشد.
 - دارای قطعات و اجزایی با قابلیت پشتیبانی و جایگزینی در شرایط اضطراری، بدون نیاز به خاموش نمودن (Shut Down) تجهیزات مربوط به نگهداری سیستم.
 - مجموع میزان احتمالی خرابی سیستم: 1.6 ساعت. - دسترسی 993982 درصد.

کلاس Tier 4:
 مرکز داده بدون نقص Fault tolerant Data Center:
 - دارای چندین مسیر موازی فعال برای منابع تغذیه و سیستم‌های خنک کننده
 - دارای قطعات بی ننقص و اجزای زیرساختی متعدد با قابلیت جایگزینی در شرایط اضطراری (Fault tolerant)
 - میزان احتمالی خرابی سیستم 0.4 ساعت در سال - 99.995 درصد میزان دسترسی نسبی

 اهداف:
 - دسترسی مستمر به شبکه‌ای با کارایی و عملکرد بالا
 - ارائه خدمات بدون وقفه
 طرح موضوع و محتوا:
 یک ساعت توقف عملیات در سیستم مساوی است با خسارتی بالغ بر 6 میلیون یورو
 در اغلب ساختمان‌ها (تاسیسات) موضوعات مربوط به صرفه جویی و مسائل امنیتی و در دسترس بودن منابع انرژی و دیتا، همچنین هزینه‌های احتمالی در صورت توقف عملیات در سیستم می‌تواند بسیار مهم، ضروری و قابل توجه باشد.
 برقرار نگاه داشتن سیستم برق رسانی و منابع تغذیه انرژی و پیشگیری از قطع احتمالی آن در طول سال و در همین راستا تضمین در دسترس بودن انرژی و دیتا، اولین و مهمترین مسئله در هر مرکز داده است.
 به منظور انجام این امر، مالکان مراکز داده می‌بایست، ابتدا با تعیین میزان سودمندی و در دسترس بودن تمامی تجهیزات و زیرساخت‌های مورد نیاز، یک ارزیابی کلی از ریسک‌ها، خطرات و هزینه‌های مرتبط با هر گونه خرابی و وقفه در سیستم DownTime را برآورده نمایند.

 سیستم‌های خنک کننده آبی و مبتنی بر ردیف Row Based Cooling - H2O System:

 مصرف UPS - برای سطح 0 یا 1 PUE
 - در تابلوهای توزیع ثانویه:
 روش سنجش مصرف به گونه‌ای است مه انرژی مصرفی در هر فاز، اندازه‌گیری می‌شود و باید در نظر داشت برای اتاق‌های کامپیوتر که ممکن است از لحاظ تجهیزات با یکدیگر ناهمگون باشند مقدار مصزف از یک فاز به فاز دیگر متفاوت خواهد بود.
 به منظور فعال نمودن و تثبیت مجدد تعادل هر فاز، بهتر است از ماژول‌های اندازه‌گیری در تابلوهای توزیع ثانویه که جریان هر فاز را به طور مستقیم نمایش می‌دهد در اتاق‌های مربوط به کامپیوتر استفاده شود.
 - از طریق UPS:
 امکانFeedback مصرف داده‌ها با استفاده از کارت‌های الکترونیکی درون UPS وجود دارد.
 - مصرف کلی رک (برای سطح 2
PUE) و یا سرور (سطح 3 PUE)
 این معیار شامل سنجش انرژی مصرفی توسط سیستم‌هایIT می‌باشد و سنجش با استفاده از یونیت توزیع برق PDU انجام می‌گیرد که توانایی اندازه‌گیری جریان، ولتاژ و ضریب قدرت را در هر سوکت به طور جداگانه و همچنین برای تمامی سوکت‌ها داراست. این دستگاه‌ها از هر گونه خطا در اندازه‌گیری جلوگیری نموده که نتیجه آن ارائه یک مقدار ثابت برای ولتاژ و ضریب قدرت است.
 نکته: لازم بذکر است هنگام محاسبه میزان انرژی مصرفی، امکان 10 درصد خطا وجود دارد.

  بکارگیری شاخص‌های عملکرد Make Use of Performance Indicators
 به منظور دستیابی به بهره وری بیشتر، می‌توان راهکارهای مربوط به سرمایش و کاهش انرژی را به سیستم‌های اندازه گیری و نظارت ترکیب نمود. این سیستم‌های ترکیبی، اطلاعات مربوط به انرژی مصرفی هر اپلیکیشن و دستگاه را به طور جداگانه و همچنی مصرف کلی تاسیسات را اندازه گیری و ارائه می‌نمایند.
 بدین ترتیب هزینه‌های مصرف انرژی را با اجرای اقدامات اصلاحی می‌توان به میزان قابل توجهی کاهش داد.
 - سنجش میزان کل کصرف تاسیسات مرکز داده.
 - سنجش میزان مصرف
UPS
 - سنجش میزان کل مصرف رک‌ها و سرورها

 Green T.HE HV/LV Transformers
 این ترانسفورماتورها علیرغم ارائه راندمان و بهره وری بسیار بالای خود، آلایندگی کمی ایجاد کرده و آثار زیست محیطی محدودی به جای می‌گذارند.
 با بکارگیری این نوع از ترانسفورماتورها میزان تلفات انرژی در حدود 3 برابر نسبت به انواع استاندارد آن کاهش می‌یابد.
 ترانسفورماتورهای نوع Green T.HE لگراند، اجازه دستیابی به کلاس‌ها و رده بندی R)BOBK) و BOAK ، AOBK، AOAK را به مصرف کنندگان خود می‌دهد. در این طبقه بندی جدید که بر اساس استاندارد EN 50541-1 شکل گرفته، ترانسفورماتورهایی که کمترین اتلاف انرژی را دارا می‌باشند در کلاس AOAK قرار می‌گیرند.

 دستیابی به بازه 96 درصدی با UPSهای لگراند:
 
میزان توان و قدرت UPSها معمولاً با KVA (کیلو ولت آمپر) مشخص می‌‌‌‌شود در حای که مقدار مصرف دیتا سنترها Kw (کیلو ولت) سنجیده می‌شود، زیرا آگاهی از توان و انرژی واقعی و فعال تولید شده در این مرحله بسیار ضروری و لازم می‌نماید.
 ضریب قدرت UPS، به عنوان مثال: نسبت بین توان و انرژی اکتیو (به وات) و توان ظاهری (به ولت - آمپر) یکی از شاخص‌ها و نشانه‌های بسیار مهم در این گونه عملیات می‌باشد.

 بانک‌های خازنی: Capacitor Banks
 
بانک‌های خازنی موجب جبران انرژی اکتیو مصرفی بار الکتریکی و کاهش توان و انرژی فعال مصرفی KVA در تاسیسات شده و بدین وسیله از جریمه‌های اعمالی بر انرژی راکتیو تولید شده توسط منابع تغذیه نیز اجتناب ناپذیر می‌شود.

 کاهش تلفات انرژی/توان:
 منبع تغذیه بدون وقفه / سیستم برق اضطراری UPS:
 بر اساس تکنولوژی طراحی،
UPSها به سه دسته تقسیم بندی می‌شوند:
 1- سینگل
Single UPS
 2- متمرکز-موازی Distributed or Centralized Parallel UPS
 3- ماژولار Modular UPS
 سیستم
UPS با تضمین نزدیک نگه داشتن میزان تقاضای انرژی به میزان مورد نیاز واقعی تجهیزات، موجب کاهش تلفات انرژی مصرفی می‌گردد. در واقع با بالارفتن راندمان UPS، این سیستم تولید گرمای کمتر، موجب کاهش انرژی مصرفی سیستم‌های خنک کننده و صرفه جویی نهایی در مصرف خواهد شد. لگراند با ارئه راهکارهای خود در زمینه UPS به توان و بازده 96 درصد دستیابی نموده است.

 این خازن‌ها همچنین موجب:
 - کاهش نیاز ترانسفورماتورها
 - محدود نمودن تلفات در کابل‌ها و حمل جریان بار الکتریکی در کل تاسیسات
 - بهبود سطح ولتاژ در پایان هر مسیر (کابل/سیم) می‌شوند.
 - همچنین مجهز به فیلترهای پسیو و راکتیو Anti-Harmonic (غیر همساز) برای مصون نگه داشتن خازن‌ها در برابر سطح بالای Harmonics هستند که معمولاً امکان طراحی و تجمیع تمامی این ویژگی‌ها بر روی یک پنل توزیع LV نیز وجود دارد.