افزایش ظرفیت:
 از آنجایی که تجهیزات IT مورد نیاز یک مرکز داده به طور مداوم در حال تغییر است، زیرساخت ها می بایست قابلیت هماهنگی و آداپته شدن با الزامات جدید را به گونه ای دارا باشند که در هنگام بروزرسانی و اصلاحات، در ساختار تاسیسات موجود و عملیات آن هیچگونه اخلالی به وجود نیاید.
 = برخی از روش های زیر این مفهوم را عملی می سازند:
 - استفاده از یک تکنولوژی خاص (سیستم UPS ماژولار)
 - توسط طراحی (راهروی سرد، PDU، کابل کشی ساختار یافته، توزیع برق در اتاق کامپیوتر)
 - با استفاده از استانداردها (به طور مثال: استاندارد IS برای تابلوهای توزیع)
 الزامات مورد نیاز مقیاس پذیری از لحاظ ظرفیت، در نهایت به افزایش تعداد سرورها می انجامد که در برگیرنده سه عامل اصلی است:
 - کانکتورها/اتصالات:
 به کارگیری و تلفیق سیستم های مختلف در استفاده از کانکتورها ضروری است، از اتصالات از قبل نصب شده گرفته تا راهکارهای HotPlug برای تجهیزات IT همچنین کانکتورهای چگالی بالا و سیستم های توزیع برق انعطاف پذیر.
 - انرژی/توان:
 افزایش ظرفیت مرکز داده در برگیرنده، نصب و راه اندازی آن دسته از راهکارهای توزیع انرژی است که بتوانند هم از نظر ویژگی هایی تکنیکی . فنی هر دو قابلیت سازگاری و راندمان بالا را توامان ارائه دهند.
 سیستم های خنک کننده:
 راهکارهای حرارتی با چگالی بالا به شکل مداوم و مستمر خنک سازی تجهیزات را میسر می سازند.

 رزرو نگه داشتن فضا:
 نگه داشتن مقداری فضای رزرو بر روی برد توزیع ثانویه به منظور برقرای قابلیت مقیاس پذیر بودن دیتا سنتر امری بسیار پر اهمیت است. ابعاد دستگاه رکی که بکار برده می شود می بایست از ابتدا به اندازه کافی بزرگ باشد تا فراهم آوردن فضای رزرو بیشتری را امکان پذیر نماید. توسط همین فضای رزرو و از پیش تجهیز شده، دیگر نیازی به خاموش نمودن منبع تغذیه اصلی به هنگام اعمال اصلاحات بر روی تاسیسات نیست.
 توزیع انرژی:
 استفاده از
UPS ماژولار به همراه شاسی / پایه برای دستیابی به حداکثر ظرفیت و ماژول های مجهز در شرایط فعلی، ارائه واکنش مطلوب به الزامات آتی مقیاس پذیری را امکان پذیر می سازد.
 سیستم توزیع:
 مقیاس پذیر بودن تابلو برق، توسط سیستم توزیع آن و به وسیله سومین عدد در شاخص سرویس Service Index نمایش داده می شود.

 بهینه سازی فضا:
 در سری LCS2 HD، کانکتورهای MPO/MTP در تهیه زیرساخت هایی به کار می روند که قابلیت پشتیبانی از پروتوکل های متعارف شبکه های Ethernet و کانال های فیبر را دارا می باشند. حتی این کانکتورها برای تضمین قابلیت Upgrade شدن پروتکل های 40Gbps و 10Gbps مورد آزمایش و تست قرار گرفته اند.
 بدین ترتیب این محدوده امکان دستیابی به عملکرد در سطوح بالاتر را بدون نیاز به هیچگونه فضای اضافی در اختیار مصرف کننده قرار می دهد. به عنوان مثال، در این حالت امکان دسترسی به نقاط اتصال بیشتری نسبت به حالت استاندارد فراهم است. محصولات Compact لگراند از راهکارهای حفاظتی در سایز کوچک می باشد که صرفه جویی در فضا را بدون از دست دادن بهره وری تضمین می کند.
 نکته: گروه لگراند محصولات و راهکارهای خود را به نحوی طراحی می کند که امکان و قابلیت ارتقاء را همزمان با تغییرات در سیستم دارا باشند.

 انتخاب رویکردها:
 انتخاب رویکردها بر مبنای دو هدف شکل می گیرد:
 - به منظور استفاده بهینه ار فضا برای عملکرد مطلوب تر در حداقل فضای عملیاتی
 - رزرو نگه داشتن فضا و جای خالی به منظور افزودن دستگاه های جدید و هنگام توسعه تاسیسات.
 

 مرحله طراحی مرکز داده
 - مرحله گزینش راهکارهای عملیاتی:
 این مرحله به معنی گزینش محصولاتی است که با داشتن حداقل ابعاد همزمان با دارا بودن راندمان و کارایی بالاتر، امکان اختصاص فضایی خالی برای استفاده های آتی را فراهم می آورند، در نتیجه مقیاس پذیر و مطلوب بودن تاسیسات را میسر می سازند.
 - طراحی:
 لگراند به وسیله کارشناسان متبحر خود و متخصصین گوناگون، در طراحی کل زیرساخت های مراکز داده و ارائه تاسیساتی به بهترین شکل طراحی و اجرا به مشتریان خود ضمانت می دهد.
 

 پیش بینی نیازها:
 با ظهور پدیده رایانش ابری و رشد فزآینده کاربرد آن تمامی مراکز داده به ایجاد تغییرات اساسی در الزامات و زیرساخت های خود محتوم هستند. بنابراین پیش بینی نیازمندی و آینده نگری در زمینه تطابق فضای فیزیکی مورد نیاز دیتا سنتر با حجم کار تعیین شده و تغییرات قابل اعمال بر این تجهیزات از ضروریات اساسی به شمار می رود.

 رویکرد ماژولار :
 امروزه برای یک اتاق سرور مدرن، قابلیت و امکان افزایش یا کاهش سریع و آسان ظرفیت، از شرایط اساسی به شمار می رود. از این رو روشن است، ساختار اتاق های سرور شامل عملیاتی بسیار وسیع تر و مهم تر از اضافه نمودن و یا حذف کردن چند عدد رک می باشد. در حقیقت خاصیت ماژولار بودن بر توزیع انرژی، منبع تغذیه پشتیبان، سیستم های خنک کننده و ساختار شبکه نیز اعمال می شود. بدین ترتیب این امر ضرورت هماهنگی و مطابقت مداوم مابین نیازهای اتاق سرور و نیازمندی های مربوط به تاسیسات کامپیوتری را ایجاب می کند.
 برند Minkels نیز، با ارائه راهکارهای اختصاصی و ایجاد ساخت های مقیاس پذیر و قابل توسعه در تمامی سطوح، از چگونگی توزیع انرژی گرفته تا جایگذاری داده ها و سیستم های خنک کننده به عرضه راه حل هایی در این حوزه پرداخته است. این رهکارها با پیش بینی نیازمندی ها، به سهولت ارتقاء تاسیسات و افزایش گنجایش و ظرفیت دیتاسنتر در آینده و در نهایت پاسخ دهی مطلوب به نیازها و الزامات فزآینده آتی، به منظور بهینه سازی CAPEX/OPEX (مخارج عملیاتی/هزینه های سرمایه) کمک می کند.

 انعطاف پذیری، قابلیت مورد نیاز اتاق سرور:
 کوچک بودن مقیاس و اندازه اتاق های سرور منجر به افزایش چگالی انرژی در اثر استفاده سرورها با میزان برق مصرفی بالا و متوسط می شود. با توجه به نیاز در حال تغییر اتاق های سرور نظیر کم و زیاد شدن تعداد رک ها، میزان انرژی مصرفی و نوسانات احتمالی به دلیل استفاده از مبردها، بسیار دور اندیشانه و ضروری است که در طراحی ساختار اتاق های سرور قابلیت انعطاف پذیری قابل توسعه و مقیاس پذیر بودن رعایت شود.

 

 طرح موضوع و محتوا:
 انتظار می رود تا سال 2020 میلادی نزدیک به 4400 درصد بر میزان اطلاعات و داده های موجود افزوده شود. انتظار می رود در عصر مجازی سازی و پردازش ابری، رشدی کلان در حجم دیتا و اطلاعات را شاهد باشیم. رشد سالانه داده ها از 50 درصد در سال 2010 به میزان 4400 درصد در سال 2020 میلادی خواهد رسید.
 این افزایش سریع و بی رویه، اهمیت مقوله مقیاس پذیری و قابل توسعه بودن را در طراحی دیتا سنتر و اتاق های سرور بیش از پیش نمایان می سازد. در واقع قابلیت سازگاری و تطابق گام به گام با تغییرات مداومی که به علت افزایش در حجم داده ها اجباراً بر مقررات و نیازمندی های مربوط به اتاق های سرور دیکته می شود. از امور بسیاز مهم به شمار می رود. در مقابل، عملیات مجازی سازی پردازش ابری کمترین تاثیر فیزیکی را بر مقیاس و اندازه اتاق های سرور خواهد گذاشت. ولی با این حال نیز، جریان یاد شده موقتی بوده و به دنبال افزایش عمده و قابل توجه دیتا لزوم گسترش و توسعه فیزیکی اتاق سرور امری ضروری و اجتناب ناپذیر می نماید.

 

 نکته: طراحی تمامی UPS های لگراند به نحوی انجام پذیرفته که قابلیت ارائه حداکثر بهره وری در مصرف انرژی 25 تا 100 بار الکتریکی را دارا می باشند. این امر موجب تضمین کارایی مطلوب این دستگاه ها در انواع مختلف ساختارهاست.

 ساختار ماژولار:
 ایجاد تاسیساتی مقیاس پذیر با انعطاف پذیری بالا بدون اتلاف کارایی و راندمان سیستم بیش از هر چیز، نیازمند گرینش راهکارهایی است که بتواند یک ساختار ماژولار با عملکرد مطلوب در تمامی شرایط موجود ارائه دهد.
 راهکارهای ماژولار مربوط به UPS:
 ساختار یکپارچه UPS ماژولار n+1 لگراند، امکان تعمیر و کارکردن بر روی یک ماژول همزمان با حفظ ظرفیت ذخیره به مقدار n که ظرفیت ضروری برای نگهداری از تاسیسات می باشد و یا حتی مقدار n+1 در صورتی که ماژول مورد نظر به صورت Stock موجود و در دسترس باشد را فراهم می آورد. بدین ترتیب همزمان با حفظ بهینه عملکرد و کارایی UPS می توان عملیات بروزرسانی یا تعمیر و بازسازی دستگاه را به نحو احسن به انجام رسانید. علاوه بر این، بازگشت به حالت n+1 در UPS های ماژولار بسیار سریعتر انجام می پذیرد و متوسط زمان بازسازی و تعمیر در این نوع UPSها کمتر از 10 دقیقه می باشد.
 راهکارهای موازی مربوط به سیستم:
 عملکرد موازی UPS لگراند با ساختار n+1 همزمان با حفظ ظرفیت قابل استفاده به مقدار n امکان انجام عملیات تعمیر و بازسازی بر روی یک ماژول را فراهم می نماید.

 نکته: تکنولوژی و عملکرد دستگاه های  Online Double Conversion بدین صورت می باشد که برق شهر پس از ورود به UPS به رکتیفایر رفته تبدیل به برق DC می شود، سپس مبدل، برق DC تولید شده را تبدیل به برق AC نموده و پس از فیلتر کردن، آن را به خروجی UPS منتقل می کند. بدین ترتیب برق ورودی به UPS و برق خروجی از UPS از هم 100 درصد جدا و ایزوله می باشند.
 به کارگیری این روش ایمنی تجهیزات را در برابر قطع ناگهانی برق، قطعی های لحظه ای تداخل و اختلالات، تغییرات فرکانس، افت و افزایش ولتاژ رعد و برق و ... بالا برده و مصرف کننده ها همواره از برق سیوسی و سالم که توسط دستگاه UPS تولید می شود، استفاده می کنند.

 سیستم HotSwap:
 با به کارگیری سیستم و رویه، بدون هیچ گونه وقفه تعلیق و ریسک و احتمال وارد آمدن صدمه به تجهیزات می توان قطعات به کاررفته  در تاسیسات را تعویض نموده و یا قطعات جدید به آن اضافه کرد. به عنوان مثال سیستم های برق اضطراری در هنگام بوجود آمدن مشکل در سیستم های برق و اختلالات شبکه، انرژی خود را به وسیله باتری های پشتیبان تولید می نمایند که این باتری ها قابلیت جابجایی و تعویض سریع را دارا می باشند.
 به عنوان یک مزیت می توان از قابلیت و توانایی تغییر ماژول های مربوط به UPS به منظور افزایش مقیاس پذیری در تاسیسات نام برد. دستگاه UPS مدل Online Double Conversion لگراند یک دستگاه ماژولار تمام عیار را برای تلفیق با سیستم HotSwap ارائه نموده است. استفاده از این متد علاوه بر تضمین کیفیت تامین و تولید الکتریسیته، مطلوبیت تداوم آن را نیز تصدیق می کند.

 

 

Copyright © 2008 Almanet Co. webmaster@almanet.ir