دیتا سنتر لگراند در ایران

بهبود جریان هوای سرد: Optimization of the Cold Air Circuit
 
- خنک نگه داشتن فضا: Cooling the Room
 خنک نگه داشتن فضا با استفاده از دستگاه‌های CRAC یا تهویه مطبوع مخصوص انجام می‌پذیرد. به طور معمول روش کار بدین صورت است که هوای سرد با فشار تقریباً بالا به سمت کف کاذب فرستاده شده و از طریق سوراخ‌های تعبیه شده در تایل‌های کف وارد راهروی سرد می‍شود. هوای گرم تخلیه شده، وارد راهروی گرم می‌شود و مجدداً توسط دستگاه پردازش می‌شود.

جداسازی جریان هوای گرم از هوای سرد:
 - راهروی گرم / راهروی سرد:
 این راهکار با جداسازی راهروهایی از هوای گرم و سرد به منظور توزیع هر چه آسان تر و بهتر جریان هوای خنک کاربرد دارد.
 - راهکار راهروی سرد:
 علاوه بر تسهیل جداسازی جریان‌های هوای از طریق ایجاد راهروی اختصاصی، این راهکار موجب خنک نگه داشتن کل فضای راهروها نیز می‌شود.
 جداسازی و هدایت جریان‌های هوای گرم و سرد به هنگام طراحی فضای مورد استفاده توسط سقف‌ها و پنل‌ها و درب‌ها (در قسمت ورودی و خروجی) انجام می‌شود، که به طور بسیار موثری به کاهش دستگاه‌های تهویه مطبوع منجر می‌شود.
 (این کاهش از طریق گزارشات دستگاه‌های تهویه مطبوع قابل مشاهده است.)
 راهروی سرد به طور متوسط موجب صرفه جویی 30درصدی، در انرژی مصرفی تاسیسات می‌شود

سیستم Free Cooling:
 
این سیستم، عبارت از خنک نمودن فضای داخل ساختمان توسط سامانه تهویه با استفاده از انرژی‌های رایگان بادی و آبی خارج از ساختمان با درجه دمایی پایین‌تر می‌باشد. به بکارگیری این سیستم دیگر نیازی به استفاده از واحدهای مبرد و خنک کننده الکتریکی نبوده و بدین وسیله شاهد کاهش هزینه‌های برق مصرفی و افزایش ضریب بهره وری کل تاسیسات خواهیم بود.

مزیت سیستم‌های لگراند The Legrand Advantage:
 
مجموعه لگراند به لطف شبکه وسیع کارشناسان خود در سراسر جهان توانایی ارائه پشتیبانی در هر مرحله از پروژه را دارا بوده، همچنین انتخاب راهکارهای مناسب به هننگام تعریف و توجیه طراحی اتاق سفید (White Room) و برآورد سیستم‌های مبرد به منظور بالا بردن کارایی سرورها از خدمات این مجموعه می‌باشد.

کارایی و بازده:
 ایجاد بهره وری در سیستم‌های مبرد (خنک کننده):
Optimize the Cooling Solutions
  بخش عمده مصرف انرژی در یک دیتا سنتر، صرف خنک نمودن سیستم‌ها و تجهیزات این مراکز می‌شود. برای کاهش مصرف انرژی، قبل از هر چیز باید میزان مصرف خنک کننده‌های سرور را به حداقل رساند که این مهم شامل:
 - طراحی کارآمد اتاق سفید (White Room)
 - و انتخاب بهتری روش برای خنک کردن سیستم‌ها می‌باشد.
 برای ارائه راه حل مناسب، قبل از هر اقدامی ضرورت دارد بدانیم که با چه نوع از مرکز داده روبرو هستیم.
 ارائه این راهکارها، پیاده سازی یک سیستم خنک کننده سراسری را تا حد بسیار زیادی تسهیل خواهد کرد. این سیستم
Free Cooling نامگذاری شده است.
 در همین زمینه، می‌توان از راهکارهای گوناگون ارائه شده توسط لگراند برای بهینه سازی تهویه مطبوع استفاده نمود. لازم به ذکر است این راهکارهای گوناگون ارائه شده توسط لگراند برای بهینه سازی تهویه مطبوع استفاده نمود. لازم بذکر است این راهکارها با 2 اصل عمده و اساسی ترمودینامیک مطابقت دارند:
 1- جداسازی جریان هوای گرم از هوای سرد:
 این اقدام موجب مدیریت بهینه نفوذ و نشت (ورود) هوا و افزایش ظرفیت برودت هوا می‌شود.
 2- بهینه سازی گردش جریان هوای سرد:
 با هدف به حداقل رساندن تلفات ناشی از اصطکام جریان هوا.

نکته:
 شبکه سبز (Green Grid) و ISO/IEC به منظور ارزیابی و تشخیص آثار زیست محیطی ایجاد شده توسط دیتا سنترهای 4 شاخص جدید را معرفی و پیشنهاد نموده است:
 - ضریب انرژی سبز GEC: یا Green Energy Coefficient
 این مولفه کمیت و نسبت مصرف انرژی‌های تجدید پذیر توسط مراکز داده را تعیین می‌نماید.
 - فاکتور بایافت انرژی GRF: یا Energy Reuse Factor
 این مولفه مقدار انرژی مصرفی خارج از دیتا سنتر را مورد بررسی و اندازه گیری قرار می‌دهد.
 - آثار مصرف کربن CUE: یا Carbon Usage Effectiveness
 این مولفه حجم انتشار گازهای گلخانه‌ای را بر اساس برق مصرفی مراکز داده پیش بینی و استنتاج می‌نماید.
 - آثار مصرف آب WUE: یا Water Usage Effectiveness
 این مولفه میزان آب مورد استفاده توسط دیتا سنتر را مورد سنجش و اندازه گیری قرار می‌دهد.

سه اقدام عملی برای کاهش میزان PEU:
 1- بهینه سازی راهکارهای خنک کننده
 2- کاهش تلفات نیروی برق (انرژی)
 3- استفاده از شاخص‌های عملکرد

سطح 3: Advanced PUE
 این سطح دربرگیرنده تمامی شرایط سطح قبلی (یعنی سطح 2) بوده و با اندازه‌گیری مصرف تجهیزات و دستگاه‌های مربوط به IT، میزان خالص مصرف انرژی را استخراج می‌نماید. یک مرکز داده در مطلوب‌ترین حالت خود باید در سطح 1، PUE1 قرار گیرد. در حالی که طبق میانگین کلی PUE مرکز داده باید عددی مابین 1.8 و 1.89 باشد. (منبع: نظرسنجی موسسه آپ تایم UpTime / 2012)
 کاهش PUE، مزیتی است که به منظور تضمین عملکرد بالا، توسط زیرساخت‌ها، فراهم و ارائه می‌شود.

سطح 2:   Intermediate PUE
 این سطح در برگیرنده تمامی شرایط سطح 1 بوده، هر چند مقدار مصرف تجهیزات IT در جعبه های توزیع و تقسیم برق PDU ها مورد سنجش قرار می‌گیرد.
 بدین صورت در این سطح، با توجه به تمایز آشکاری که به منظور تفکیک انرژی مصرفی تجهیزات زیرساختی و تجهیزات IT در نظر گرفته شده، اندازه گیری میزان P PUE به صورت ناحیه ای تا حدود زیادی آسان شده است.

سطح 1: Basic PUE
  این سطح اندازه گیری در برگیرنده تمامی شرایط سطح O و تصریح بر تبدیل تمام سنجش‌ها به کیلو وات ساعت (Kwh) می‌باشد. این اندازه گیری به علت در نظر گرفتن سایر منابع انرژی، علاوه بر سیستم برق اصلی بسیار دقیق‌تر می‌باشد. PuE1 در طی بازه‌ای بیش از 12 ماه محاسبه می‌شود.

سطح O:
 Level O Pure، این سطح اندازه گیری، میزان الکتریسیته ورودی به دیتا سنتر را با مقدار انرژی مصرفی توسط تجهیزات it مورد سنجش و مقایسه قرار می‌دهد. این تعریف جدید تعیین می‌کند که اندازه گیری باید در نقطه peak مصرف و در پشت دستگاه ups انجام پذیرد. میزان این سنجش‌ها حتی اگر در فواصل معین و منظم افزایش پیدا کنند، نشان دهنده نسبت بازده انرژی، در حداکثر بار می‌باشند، که این میزان از مصرف، نمایانگر کل عملیات مصرفی مرکز داده نخواهد بود

 راه حل‌های لگراند Legrand Response:
 هدف: کاهش pue (آثار مصرف انرژی برق) Power Usage Effectiveness
PUE شاخصی برای سنجش میزان بازده انرژی به نسبت کل مصرف آن در مراکز داده، توسط تجهیزات ارتباطی و کامپیوتری می‌باشد.
 شبکه سبز
Green Grid: کنسرسیوم بین المللی بهبود بازده انرژی منابع در مراکز داده، چندین سطح برای PUE تعریف نموده است.

اثرات زیست محیطی فزاینده:
  اثرات زیست محیطی مرکز داده، طی سال‌ها به طور مداوم در حال افزایش بوده است. تخمین زده می‌شود در 10 سال آینده، حجم داده‌ها و اطلاعات 30 برابر و به طبع آن تعداد سرورهای موجود افزایش پیدا کند.
 بدین ترتیب انرژی مصرفی مورد نیاز در طی 5 سال آتی تقریباً دو برابر خواهد شد. کاهش آثار زیست محیطی ناشی از کربن تولید شده که یکی از نگرانی‌های عمده و اصلی سهامداران و سرمایه گذاران بوده و بهبود بهره‌وری انرژی در دیتا سنترها به منظور به حداقل رساندن مصرف و هزینه، امری بسیار ضروری و حیاتی است.

ساختمان‌های پر مصرف:
 - یک مرکز داده به طور معمول در هر متر مربع از فضا 10 تا 100 بار بیشتر از یک ساختمان اداری استاندارد انرژی مصرف می‌نماید.
 - میزان انرژی مصرفی یک مرکز داده با 10.000 متر مربع مساحت برابر با مصرف انرژی یک شهر با جمعیت 50.000 نفر می‌باشد.
 - پس از گذشت 10 سال، هزینه‌های عملیاتی مرکز داده با هزینه‌های نصب اولیه، معادل می‌شود.
 - قبض‌های برق تنها نشان دهنده 10 تا 15 درصد هزینه‌های اجرایی - عملیاتی است. همچنین زیرساخت‌ها در حدود نصف کل میزان انرژی مصرفی را شامل می‌شوند.

کارایی و بازده: Efficiency
اهداف:
- ارائه بهره وری در سیستم‌های خنک کننده
- کاهش تلفات انرژی
- استفاده از شاخص عملکرد
 طرح مسئله و محتوا: Context & Issues
 مرکز داده مقدار 1.8 درصد از کل مصرف انرژی جهان (معادل 322Twh تراوات ساعت) را در سال 2012 به خود اختصاص داده است.

چهار هدف اصلی برای ارائه پاسخ مناسب به نیازها و احتیاجات خاص و ویژه یک مرکز داده وجود دارد:
 1- بهینه سازی مصرف انرژی
 2- قابلیت ادغام و مقیاس پذیری
 3- تضمین تداوم خدمات
 4- تضمین امنیت داده و تجهیزات

امکانات ویژه: Answers to Specific
 مراکز داده، مکان‌های بسیار مهم و حساسی هستند که علاوه بر مصرف زیاد انرژی، احتیاجات متغیری دارند و به دلیل جای دادن تعداد بالایی از سرورها در درون خود می‌بایست حافظ مقدار زیادی اطلاعات باشند، به همین علت با فرآهم آوردن زیرساخت‌های با دوام و تضمین کارایی تحت هر شرایطی، بر انعطاف پذیری و قابل اعتماد بودن خود صحه می‌گذارند.

 Enterprise - تشکیلات و بنگاه‌های اقتصادی و شرکت‌های کوچک (کوچک تا متوسط):
 این مرکز داده کوچک، به راحتی قادر به برآوردن نیازهای مراکزی از قبیل دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و شوراها و ... می‌باشند که پوشش دهی این مراکز داده اکثراً به صورت منطقه‌ای و ملی می‌باشد. مدیریت این نوع از مراکز داده، هنوز هم تا حدود بسیار زیادی به صورت داخلی انجام می‌شود، اما با آغاز روند فعالیت‌ها و محاسبات ابری، این مراکز به طور فزاینده‌ای در حال جایگزین نمودن سیستم مدیریتی (OutSources - برون سپاری) در عوض سیستم مدیریت کنونی می‌باشند.
 Corporate: شرکت‌های بزرگ (متوسط تا بزرگ):
 این مرکز داده، سازمان‌های بزرگی همچون بانک‌ها، شرکت‌های بیمه و شرکت‌های نفتی و ... را که قسمت عمدهو هسته‌ای فعالیت آن‌ها مستقیماً مرتبط با مفهوم Data Center می‌باشد، پشتیبانی و Support می‌کنند.
نحوه پوشش دهی این مرکز به صورت بین المللی بوده و عمدتاً به صورت داخلی (Internal) توسط بخشی که به این منظور اختصاص یافته، مدیریت می‌شوند.
 Colocation: دیتا سنترهای مرکزی:
 مراکز داده بسیار بزرگی هستند که نهادها و سازمان‌های مختلف می‌توانند با اجاره کردن سرور و یا فضای اختصاصی، تجهیزات مربوط به خود را در آن مکان، نصب و راه اندازی نمایند. سطح امنیتی در این نوع مراکز داده بسیار بالا می‌باشد. با ارائه این روش می‌توان مدیریت داده‌ها را با تضمین استمرار خدمات و تداوم کیفیت، به طور کامل برون سپاری Outsource نمود. لگراند می‌تواند در توسعه پژوهش‌های مربوط به دیتا سنتر در این سطح، به سازمان‌ها یاری برساند.

دیتا سنتر لگراند:
 توسعه و پیشرفت روزافزون مراکز داده، همگام با تغییر نیازها و لزوم فراهم سازی زیرساخت‌های جامع به منظور به اشتراک گزاردن امن امکانات با کمترین هزینه، از ضرورت‌های عصر محاسبات و سیستم‌های ابری می‌باشد. لگراند مرکز داده را به سه دسته اصلی تقسیم می‌نماید:

 

 

Copyright © 2008 Almanet Co. webmaster@almanet.ir